News & Events

Боклукът след ремонт на апартамента изисква и неговото правилно изхвърляне. Забранено е да се изхвърлят парчета от прегради, съборена мазилка и стари водопроводи в контейнери, предназначени за битови отпадъци.

Собственикът трябва да намери законен начин за да разчисти къщата от строителни отпадъци, в противен случай може да последва административно наказание под формата на глоба.

Какво да правим с боклука след ремонт на апартамента?

Козметично или основно обновяване на дома включва различен обхват на дейности, които не се ограничават само с отстраняване на тапети. Започвайки ремонт, собствениците сменят стенните и подовите настилки, поставят нови прозорци и врати и други.

При козметичен ремонт се изхвърлят достатъчно много строителни отпадъци. В тях са включени – стари плочки, отпадъци от гипс и други. А ако говорим за основен ремонт, тогава те са по-обемни и в тях се съдържа: тухли, бетон, фитинги, тръби, батерии, рамки на врати и дограма, опаковки от строителни материали, кутии, кофи от бои и други материали, които трябва да се изхвърлят в контейнер, да се извозят до сметището или да се рециклират.

В този случай строителните отпадъци се събират в контейнер, поръчан предварително от фирма, която се занимава с такава дейност. Към тези обемисти отпадъци има мебели, уреди, които се за рециклиране.

Извозване на отпадъците от апартамента

Разбира се, можете да съхранявате боклука в апартамента или на стълбището, но това е временна мярка, тъй като съседите няма да харесат бъркотията, която сте създали, а в самата стая е необходимо да се освободи място за ремонта, монтажа и оборудването с нови мебели.

Най-лесният начин да изнесете боклука е, ако в сградата има товарен асансьор. Торбите се зареждат в кабината и се спускат на първия етаж, а след това се прехвърлят в контейнера.

Ако жилищната сграда няма асансьор, струва си да помислите за фирма, която се занимава с извозване на отпадъци. Това е изключително удобно: на обекта ще дойде екип от работници, които знаят как да боравят с различните видове отпадъци.

Как да изхвърлите строителните материали на сметище?

Още на етапа на планиране на интериорния ремонт трябва да знаете кой трябва да изнесе боклука след ремонта на апартамента. Много собственици сключват споразумение с фирма за абонаментно извозване на отпадъци с контейнери, или за еднократно събиране на боклука. Оторизирана фирма изпълнител се грижи за всичко по товаренето и изпращането до депото. За удобство на клиента се предлагат различни видове контейнери. Работата с фирма за сметосъбиране може да ви спести време и пари и да се отървете от боклука без допълнителни проблеми.

Вашият коментар

Call Now Button