News & Events

Реформата в индустрията за третиране, оползотворяване и обезвреждане на отпадъци набира скорост и в България. Съгласно закон “За отпадъците от производството и потреблението” в Основите на държавната политика в областта на развитието на околната среда за периода до 2030 г. За управлението на отпадъците се приема разделно събиране на отпадъци, санкции за неправилно изхвърляне, поетапно въвеждане на забрана за изхвърляне на отпадъци, подходящи за рециклиране.

Тази реформа е в основата на формирането и прилагането на държавната индустриална, научна и технологична политика на регионално, общинско и секторно ниво.

Стратегии за управление на отпадъците са разработени в редица региони за постигане на целите за рециклиране и намаляване на въздействието върху околната среда, както и за използване на най-добрите налични технологии.

Предприемачите, които разбират тенденциите, започнаха активно да завладяват преработвателния пазар.

Един от сегментите на този пазар е преработката на строителните отпадъци – един от най-обещаващите по отношение на възможностите за рециклиране. В много региони на България полученият продукт е в голямо търсене – като вторичен трошен камък.

Строителните отпадъци, които включват бетон, тухли или трошен камък, могат да се използват за засипване на пътища, при производството на строителни материали за изграждане на основи за пътища и фундаментни плочи, за озеленяване и др. при наличие на подходяща документация в съответствие с екологичните, санитарни и епидемиологични, изисквания за пожарна безопасност на законодателството.

Фирма „В 5555” ЕООД за територията на гр. Сливен и гр. Ямбол доставя оборудване и технологии за строителната индустрия от доста години. Цял сегмент от технологични устройства и  оборудване от автопарка на компанията е подходяща или може да бъде адаптирана за извършване на тези задачи.

Боклукът, пясъкът се пресяват върху решетката на вибриращото подаващо устройство и, заобикаляйки дробилката, падат върху специален конвейер.

Това дава възможност да се подобри качеството на вторичния трошен камък и да се намали абразивното износване на работните тела на трошачната камера.

Магнитният сепаратор, който е задължителен за всяка трошачка, ефективно отделя метала от смачкания материал.

Дюзите за пръскане на вода са монтирани над основния конвейер.Екологичните разпоредби означават, че трябва да се работи с прах в депата за преработка на строителни отпадъци.Най-лесният и ефективен начин е да се утаи прахът чрез пръскане на вода през дюзите.

По желание на клиентите дробилката може да бъде оборудвана с рециркулационна система – шарнирен едноетажен екран с конвейерна система. Тази опция ви позволява незабавно да получавате материал от една машина или с определен размер, или сортиран на две фракции. Като правило не се налагат сериозни изисквания за качество на вторичния трошен камък и той се използва като строителен материал за работи от второстепенно значение.

Вашият коментар

Call Now Button