News & Events

Има няколко основни метода, които могат да се използват за неутрализиране на боклука. В някои ситуации се изисква не само извозването на строителни отпадъци, но и някои допълнителни услуги. Има няколко основни групи такива методи, всяка от които има свои собствени уникални характеристики:

Ликвидация. В този случай се предполага, че се изолира масата от отпадъците, които растат. Ако е възможно, те трябва да бъдат унищожени. Тази категория включва изнасянето на твърди отпадъци на специални депа, изхвърляне в специални мини или процес на изгаряне.

Частична ликвидация. В този случай се осигурява сортиране на отпадъци, когато е възможно да се събират рециклируеми материали за рециклиране. По -голямата част от отпадъците се изхвърлят по определен начин.

Рециклиране. Всички основни части са унищожени. Остатъкът се изгаря за производство на пара или енергия.

Опит в други страни

Има много различни методи, които непрекъснато се подобряват. В много страни по света сложното сортиране на твърди отпадъци става все по -съвършено. Разработват се специални технологии за обработка, с помощта на които е възможно да се сведе до минимум отрицателното въздействие върху околната среда.

Италиански опит

Някои местни компании са разработили и започнали активно да използват технология, която предполага ефективно разделяне на твърдите отпадъци. В столицата за износ се използват специални найлонови торбички. Има разделяне на няколко основни фракции, включително големи, малки и средни отпадъци. С помощта на магнитен сепаратор е възможно да се извлече скрап от отпадъчните планини. За събиране на хартия се използва специална инсталация тип вилица. Отпадъците след приключване на съответната работа се разделят на няколко основни потока, които се различават по размера на фракцията.

Хранителните отпадъци се изхвърлят и се преработват в гранулирани храни за животни. От отпадъците се отделят органични компоненти, които имат определена стойност. Органичните компоненти се натрошават много фино, след което се извършва стерилизация.

Швеция

В един от местните градове има завод за преработка на отпадъци, където ТБО се пренася от околностите. За смилане се използват специални технологии. Те позволяват да отделите фината фракция от грубата. След това се смесва с отпадъчните води, или по -скоро с останалата част от тях. Това позволява създаването на елементи за компостиране на почвата.

Холандия

В Холандия, няколко кубични тона отпадъци се внасят всяка година в специален завод. Те произвеждат метал, хартиена маса, органични вещества за компостиране в големи количества.

Германия

Германските фабрики се отличават със специалната си технологичност, надеждност и други важни предимства. Там се използва специално оборудване, което ви позволява да рециклирате различни видове отпадъци, да извлечете цветни метали от там. Сложните технологични решения ви позволяват ефективно да преработвате твърди отпадъци, да ги рециклирате с ползи за околната среда.

Вашият коментар

Call Now Button